På vilket sätt har du verkat till fördel för inlandet?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag såg att Isak From från Norsjö har fått nytt förtroende och kommer förmodligen att sitta i riksdagen ytterligare en mandatperiod.

På vilket sätt har du verkat till fördel för inlandet?

Har du i någon i riksdagsdebatt argumentera mot höjd bränsleskatt?

Har du också drabbats av storstadsmentaliteten?

Besviken Norsjöbo

Svar direkt

När jag 2010 kom in i riksdagen var det första gången i modern tid Norsjö fick en riksdagsledamot.

Det är roligt och jag kan konstatera att mitt arbete rönt uppskattning och respekt inte minst när jag nu fått partiets förtroende att stå på första plats på Socialdemokraterna i Västerbottens riksdagslista i höstens val.

Då jag varje vecka åker från Norsjö till riksdagen är det skönt att veta att jag snart får åka tillbaka.

Jag har varje dag med mig att våra behov av infrastruktur, vägar, järnvägar, tåg, flyg, bussar och bilar måste fungera. Det måste vara möjligt att bo och verka i hela landet, även där kollektivtrafik inte finns.

Landsbygd och glesbygd har varit mitt huvudsakliga politiska fokus. Vi Socialdemokrater lägger en stor del av våra satsningar på att hålla ihop Sverige.

Regeringen för nu en aktiv politik för att styra statliga lokaliseringar till hela landet, bygga bredband, satsningar på vård och skola, men även skog, livsmedel, innovativ industri och inte på minst minska arbetslösheten.

Detta är resultatet av att jag och andra socialdemokrater från norra Sverige tillsammans varit pådrivande i just dessa frågor.

Vi ser stora behov i de små utsatta kommunerna. Därför har den S-ledda regeringen presenterat en mångmiljonsatsning för småkommunerna i norra Sverige. En satsning som för Norsjö, Malå och andra småkommuner innebär ett viktigt tillskott för jobb och företagande i inlandet.

Jag hoppas att jag och Socialdemokraterna får väljarnas förtroende att fortsätta genomföra satsningar. Det politiska alternativet med skattesänkningar gynnar inte samhällsbygget. Allra minst i glesbygd.

Politik handlar om förtroende men också om förmågan till samarbete med andra och är inget enmansverk men alla debatter, de 246 motioner och annat som jag gjort går att finna på riksdagens hemsida.

Isak From, riksdagsledamot, norra Västerbottens inland

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen