Tror du att vi är nöjda med en klapp på huvudet?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Har du äldreomsorgschef Ejja Häman Aktell någon som helst insikt om hur din personal mår?

Är du medveten om hur missnöjet gror? Har du koll på hur många som vill lämna äldreomsorgen i Skellefteå eller hur många som redan sagt upp sig? Eller bryr du dig inte?

Vet du vad som händer med människor som blir fråntagna möjligheten att påverka? Att tillhöra en arbetsgrupp i samhället som bara blir trampade på? Tror du verkligen att vi är nöjda med en klapp på huvudet? Jag vill bara spy när människor som inte har någon som helst insikt om hur äldrevården ser ut säger saker som ”ni är så duktiga, ni gör ett så bra jobb”

Politikerna har förvandlat mitt yrke, som förut gav mig en känsla av stolthet, till ett skitjobb genom att kalla det ett ”enkelt jobb”,

Det finns inget enkelt med detta jobb. Det är kaos på de flesta avdelningar därför att multisjuka och dementa blandas. Många är utåtagerande kan vara både aggressiva och våldsamma.

Ingen kvalificerad personal vill jobba inom äldreomsorgen eftersom det ses som ett lågstatusjobb. Mitt i allt detta ska en allt tröttare personal både ska sköta våra äldre och lära upp ny personal, som ofta är helt utan erfarenhet, utbildning och ibland inte kan svenska.

Droppen var när vi blev fråntagna möjligheten att påverka vårt schema. Vad sägs om tre helger på raken, arbetsveckor på långt över 40 timmar, eller tre-fyra kvällar i veckan.

Jag och min man, som också jobbar helger, har inte kunnat göra något tillsammans på sex helger, eller som Ejja Häman Aktell käckt sa i sitt senaste veckobrev ”se till att ta vara på sensommaren och gör något tillsammans med dina nära och kära”. Vilket hån!

Om våra äldre ska få ”leva livet bäst möjligt” måste de få ha personal omkring sig som mår bra och det gör inte Skellefteå kommuns äldreomsorgspersonal.

Se till att förhandlingarna om arbetsschemat leder till ett bra beslut annars är risken att hela äldreomsorgen rasar ihop.

Ett trött vårdbiträde

Ejja Häman Aktell har erbjudits möjlighet att svara på insändaren.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen