Utlokalisera även på landsbygden

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

”Norrländskt missnöje med utlokalisering”, så stod det att läsa i e-Norran den 31 augusti.

Min tanke, när jag såg inslaget på tv-nyheter dagen innan, var densamma som några norrländska kommunalråd samfällt deklarerade i inslaget.

Bara större städer har kommit ifråga, alltså redan etablerade tillväxtkommuner, som inte har svårt att behålla invånare och kompetens: Göteborg, Katrineholm, Växjö, Visby, Östersund, Gävle och Luleå.

Kan det vara statens glesbygdssatsning vi ser? Det ska även komma mer. Kanske Malmö, Linköping, Jönköping och Umeå, flera svenska ”småorter”.

Visserligen är det väl bra att statliga myndigheter sprids över landet, men nog hade det varit intressant se någon satsning på landsbygden.

Alltså en satsning på orter som Malå, Vilhelmina, Arvidsjaur, Älvsbyn så att dessa fick en del av kakan. En kakbit som kunde ge även dessa mindre orter lite skjuts.

Och i sammanhanget, snälla journalister och andra, sluta kalla Gävle för norrlandsstad. Med cirka 16 mil till huvudstaden, tror jag inte ens invånarna där känner sig som norrlänningar.

A. Lundberg, Storkågeträsk

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen