Till slut krävs en plats ändå på ett äldreboende

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag är snart 80 år och har i alla år röstat på Socialdemokraterna för att jag har ansett att partiet står för allas väl och ve.

Vi kommer alla till en punkt i livet när vi behöver mer vård och omsorg. Hemtjänsten är ett bra alternativ så länge man delvis klarar sig själv, har vänner kvar i livet och kan ta sig ut för ett socialt liv.

Men till slut förslår inte hemtjänstens resurser. Du behöver helt enkelt få plats på ett äldreboende, där det finns personal dygnet runt, där det finns andra boende i samma situation som du, där du kan få en gemenskap som att promenera eller spela spel med mera

Politiker talar ofta om, att alla vill bo kvar hemma tills man dör. Men fråga oss äldre så får ni ett annat svar.

Alltså: Sätt igång omedelbart och bygg fler äldreboenden, så att de som vill och är i behov kan få en plats där.

Som det ser ut i dag får de flesta som söker avslag med hjälp av allehanda konstiga orsaker.

Dessutom något mycket viktigt. Dementa och icke dementa får inte blandas, då icke-dementa behöver få umgås med likasinnade för att få ut något av dagarna .

Finns det en verklig kalkyl över kostnaden för hemtjänst kontra en plats på äldreboende? Jag skulle gärna vilja få se den.

Karin Wikman, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen