Valrörelsen drar igång

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Foto: Henrik Montgomery/TT.

Moderatledaren Kristersson stod bakom Anna Kindberg Batras svängning och närmandet till Sverigedemokraterna. Nu låter det som om sänkt skatt ska lösa allt från integration till ­arbetslöshet.

Vem tror du drabbas av sänkt a-kassa, och åtstramningar i sjukförsäkringen?

Frågan om vinster i välfärden kan bli en extra känslig valfråga för Kristersson, som under sin tid som kommunpolitiker i Stockholm sålde ut skattefinansierad verksamhet till underpris till privata företag.

Är verkligen Kristersson rätt man att leda Sverige efter nästa val? Att Kristdemokraterna och Busch Thor har 3,2 procent i förtroende är helt förståeligt.

Centerledaren Annie Lööf vet vad som hände när Alliansen satt vid makten. När viktiga beslut skulle fattas i riksdagen fick Alliansen stöd av Sverigedemokraterna nio gånger av tio.

Därför är nu frågan vad Annie Lööfs motstånd mot Sverigedemokraterna är värt efter valet 2018. Samma sak gäller Liberalernas Jan Björklund. Hans parti ligger på dryg fem procent i opinionen kan få svårt att klara en svekdebatt.

Vår regering har betalat det underskott på 60 miljarder kronor som Alliansregeringen lämnade efter sig och betalat av 40 miljarder kronor på statsskulden.

30 miljarder kronor har regeringen satsats på välfärden, på justerad skatt för pensionärer, sjuk- och äldrevård, polis, försvar, lag och ordning och skola.

Valrörelsen 2018 kommer att likna valrörelsen 2014. Alliansens skattesänkningar kommer att gå före till exempel barnbidrag samt vård och omsorg.

Valet kommer att stå mellan regeringens satsningar på välfärd och Alliansens skattesänkningar.

Demokrat S

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen