Skattefusk är ingen väg för en välfärdsstat

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Inför kommande partistämma i oktober har Moderaternas rättspolitiska talesperson Tomas Tobé presenterat partiets nya kriminalpolitik.

I det stora hela är ingenting nytt förutom det som rör tiggeriförbud. Jag håller med om att det inte värdigt för en välfärdsstat att människor ska behöver tigga för sin överlevnad.

När jag läst och hört vad Tomas Tobé sagt om tiggeriet undrar jag varför han inte kan säga samma sak om skattefuskare.

Han skulle istället kunna ha sagt att förbudet behövs för att stoppa välbeställdas skattesmitande. Vi behöver ett nationellt förbud som omfattar alla som skattefuskar och som gäller i alla samhällsskikt. Ska vi acceptera att skattefusk normaliseras? Vi ser en stor grad av organisering och för att hantera det här föreslår vi ett nationellt förbud mot skattefusk.

Skattefusket är ingen väg för en välfärdsstat.

Lahcene Chellig

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen