Soldater i kamp mot brottsligheten

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Sverige är idag inte längre vad det varit, ett tryggt och säkert land där vi fått leva i fred i över tvåhundra år.

Nu härjar extremister och kriminella gäng. Vi ser bil- och mordbränder, våldtäkter och skjutningar. Handel med knark sker helt öppet och polisen har inte de resurser som behövs.

Endast elva provcent av de våldtäkter som anmäls klaras upp. Polisen säger att den måste prioritera de allvarligaste brotten.

Men vad är värre än att en 12-årig flicka blir våldtagen, misshandlad och den skyldige går fri?

Om polisen inte hinner med den växande kriminaliteten, varför då inte ta hjälp av vårt försvar?

Armén ska försvara oss från yttre fiender. Varför inte i fredstid försvara oss mot ”inre fiender” och hjälpa polisen för att få ordning på gator, skolor och torg.

Vi har sedan länge soldater som skyddar kungliga slottet och soldater från Sverige har skickats till olika länder för att skydda befolkningen.

När vi nu återinfört värnplikten finns möjlighet att varva militär utbildning med samhällstjänst. Jägarsoldaterna som utbildats här i Arvidsjaur är vana att klara svåra uppgifter.

De är en resurs som borde tas till vara som stöd när polisen är i en svår situation

Sture Johanson, Arvidsjaur

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen