Sekabhistorien kan gå i repris

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Till Norrans chefredaktör Marcus Melinder.

I en krönika i förra lördagens Norran sällar du dig till alla andra som i närmast lyriska ordalag tar företaget Northvolt i famn.

Din artikel är välskriven och belyser betydelsen av en sådan etablering för en stad som Skellefteå, liksom stadens goda möjligheter i sammanhanget. I princip en etablering i paritet med vad Rönnskärsverken var på 1930-talet och ännu är, 80 år senare.

Men bäste chefredaktör, vad är baksidan, den som ingen verkar vilja tala om? Det och vem som ska betala?

Northvolt, en papperstiger med förhoppning att andra ska stå för sekinerna? Själva har de tomma fickor, eller hur?

Vi är många som kommer ihåg miljardrullningen runt Sekab, där den stackars vd ensam ställdes vid skampålen. En dyster historia i vår kommun.

I klartext: finns det några garantier för att inte Sekabhistorien går i repris?

Sven-Erik Johansson, Skelleftehamn

Svar direkt

I affärer finns inga garantier för varken det ena eller det andra. Dock, utan människor med idéer och förmåga att våga satsa skulle väldigt få affärer överhuvudtaget bli gjorda i det här landet.

De frågor du ställer i din insändare är absolut relevanta och jag kan garantera dig att är det någonstans den kritiska granskningen av batterifabriken kommer att finnas, likväl som information om projektets betydelse för Skellefteåbygden, så är det i Norran.

Marcus Melinder, chefredaktör, Norran

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen