Varför ändra på det som fungerar?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag har under sju år anlitat hemtjänstens personal som besöker mig tre gånger per dag. De är mina änglar.

För sju år sedan gjorde de sina egna arbetsscheman. Personalen kunde byta arbetsdagar vid exempelvis en födelsedag, besök på lasarettet eller andra skäl. Alla var nöjda.

För fyra år sedan fanns en enkät från Socialstyrelsen beskriven på en kvällstidnings löpsedel ”Var finns Sveriges bästa hemtjänst?”

Jag och min ängel från hemtjänsten som följde med mig för att handla på Coop köpte tidningen. Alla län var uppskrivna och alla platser i respektive län som hade hemtjänst likaså.

Så kom vi till Västerbotten och Skellefteå och där fanns var svaret på frågan: Hemtjänsten södra Anderstorp. Sveriges bästa hemtjänst fanns på södra Anderstorp i Skellefteå!

Jag bad flickorna spara tidningen.

Idag har många före detta änglar slutat eller studerar vidare till lärare, tandhygienist, jurist, sjuksköterska, ingenjör eller andra yrken.

Insändaren skriven av signaturen Ett trött vårdbiträde torsdag 5 oktober skriver bland annat att droppen var när de blev fråntagna möjligheten att påverka sitt arbetsschema. Vad sägs om tre helger på raken, arbetsveckor på långt över 40 timmar, eller tre-fyra kvällar i veckan.

Här vill jag svara: Ingen arbetsgivare kan ta ifrån dig något som prövats och fungerar utmärkt i ditt arbete.

Varför ändra på något som fungerat utmärkt? Kan det bero på någon som vill vara märkvärdig överkukku?

Det finns en lag. Hänvisa till den. Den heter medbestämmandelagen (MBL). Den infördes 1976 och har 70 paragrafer.

Ditt fackliga ombud bör känna till denna lag.

Lil Hjertström, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen