Klart sämre för den som är äldre

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Till vår gamla busstation i centrum kunde man lätt ta sig både med lokaltrafik och taxi. Taxi kunde köra ända fram till önskad ”vänteruta”.

I dag ligger lokaltrafiken en bit bort och taxi får endast köra till den så kallade väntsalen.

För att komma till parkeringen för bussarna får du gå nästan till lasarettet. Hör du, som jag, till gruppen äldre och dessutom har packning kan du utesluta ett bussalternativ för din resa.

Min fråga blir:

Varför får inte taxi köra in på den parkering som finns där bussarna stannar. Taxi kan inte heller stanna på gatan utanför parkeringen för där råder förbud mot att stanna.

Våra politikers åsikt är måhända att äldre, eller handikappade inte hör hemma i det moderna samhället, utan istället bör sitta snällt i sitt boende och vänta.

Ulla Martinsdotter, Skellefteå

Svar direkt:

Anledningen till att endast busstrafik tillåts inne på stationsområdet är av säkerhetsskäl. Det är, av trafiksäkerhetsskäl, olämpligt att obehörig trafik rör sig inne på stationsområdet där busstrafiken backar ut från sina hållplatslägen.

Avståndet mellan vänthall och det hållplatsläge som ligger längst i väster är ungefär 125 meter.

Det finns även möjlighet att släppa av bussresenärer på parkeringsytan vid Reseinfo om resenären ska resa från någon av de hållplatser som ligger i väster. Det ger ett något kortare gångavstånd mellan avstigning och hållplats

På busstationen finns möjlighet att beställa ledsagning till och från regionbussar och för byten mellan regionbussar.

Ledsagaren hjälper till med väskor. Tjänsten är kostnadsfri och bokas via Reseservice på telefon 0771-25 10 20.

Robert Nyman, verksamhetschef, Trafik, Skellefteå kommun

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen