Som på 1800-talet

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Ni som jobbar på akuten är så fantastiska! Det finns nästan inget man saknar, ja det känns som att ni klarar nästan allt. När man väl kommer in känns det som att just jag är den viktigaste patienten.

Men när man anländer till akuten är det tyvärr som på 1800-talet. Läkaren/forskaren/debattören Hans Rosling skriver att det viktigaste av all akutmottagning är när patienterna kommer till mottagningen. Att sortera dem efter sjukdomsbild med mera.

Idag behandlar man inte ens djur på ett så nonchalant sätt som det är på dagens akutmottagning. Ingen riktig expedition, det är bara att ta en nummerlapp och snällt sitta ner, det är frustrerande.

Och få av oss medborgare/patienter vågar eller vill säga ifrån framförallt inte när man själv vill bli väl behandlad. De flesta människor lever i en bra miljö och blir man sjuk får vi en bra vård,

Men hur kan man ha en sådan tråkig och elak akutmottagning där alla typer av sjuka ska sitta och vänta, återkommande i många, många timmar och utan den minsta information. Och minsann har man sett till att det absolut inte ska gå att lägga sig ner! Stolarna är försedda med armstöd för att förhindra sådana otyg! Nej nu är det hög tid att införa 2 000-talets akutmottagning.

Det borde finnas personal, små lite lugnare enskilda platser där det går att ligga ner! Och, och, och …

Vi som kommer dit är ofta ganska sjuka eller vad tror ni? Sitta där och hosta varandra i ansiktet är inte trevligt!

Det är många som av någon anledning måste åka till akuten! Men givetvis/förhoppningsvis inte alla. Typ de som styr och ställer?

Och har man inte behövt sitta på akuten så kanske det inte är så lätt att förstå detta återinförda 1800-talssystem.

Medmänniska!

Svar direkt

Tack för din insändare, det var tråkigt att höra att du upplever miljön så tråkig på akutmottagningen i Skellefteå.

Det är möjligt att inredningen skulle kunna vara mer inbjudande och modern men vi har valt att lägga våra resurser på medicinteknisk utrustning under de senaste åren.

Det finns dock olika väntrum beroende på sökorsak, det finns ett infektionsrum som vi använder till de patienter med allvarligare smittsamma sjukdomar.

Patienter med hosta, nysningar med mera hänvisas främst till sin hälsocentral, eller på jourtid till akutens väntrum i avvaktan på att få träffa en sjuksköterska eller läkare.

Dina komplimanger till personalen gläder och är något vi tar med oss.

Anna Cahier, Verksamhetschef, Akutsjukvården Västerbotten

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen