Kommer vända negativa synen

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Nyligen presenterade kommunen en ny inriktning när det gäller den så kritiserade egenverksamheten i Skellefteå Kommun. Det är den nya tvättanläggningen för tunga fordon som skall upphandlas och drivas av ett kommersiellt företag, utanför kommunen.

Det känns, om så bara ett första steg, som en riktigt positiv utveckling och något som, åtminstone jag tror, kan vända på det lokala näringslivets annars så negativa syn på kommunens näringslivspolitik.

Nu väntar vi på fler positiva bekräftelser på att detta inte bara är en engångsföreteelse utan en ny strategisk inriktning med tillväxtfokus istället för osund offentlig konkurrens.

Så nu väntar jag på fler goda nyheter. Det vill säga samma upplägg på utlägg för; gummiverkstad för tunga fordon och serviceverkstad för alla bussar, lastbilar och servicefordon.

Och snälla ni, alla räddhågsna och ängsliga företrädare för kommunala monopol, det kommer inte att skapa arbetslöshet eller ens överförmögna entreprenörer utan tvärt om fler arbetstillfällen, högre skatteunderlag, bättre effektivitet och kanske till och med lägre kommunalskatt på sikt.

Anders Nilsson, Kåge

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen