Jättedåligt och mycket irriterande

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Det tycker jag är jättedåligt är att Norran spärrar plus-artiklar på norran.se utan att ens skriva ut att det är en plusartikel man klickar på.

Jag mejlade Norran och sa vad jag tyckte och fick svar från nyhetschefen:

”Utgångspunkten för oss när vi publicerar på vår sajt är att vårt material riktar sig till våra betalande kunder. För dem spelar det ju ingen roll om en text är låst eller öppen då de kan läsa allt. Därför har vi valt att inte märka ut vilka artiklar som är öppna eller låsta.”

Det tycker jag är urdåligt och mycket irriterande och jag gissar att jag inte är ensam som tycker detta.

För ett tag sedan, när jag skulle se vad som hänt med den unga människan som hittades medvetslös i en gångtunnel i Ursviken, klickade jag på artikeln och vips så dök det upp att det var en plus-artikel.

Då blir man blir väldigt sur. Plusartiklarna är inte märkta och man vet inte om det förrän man klickat på dem.

Aftonbladet har i alla fall ett plus-tecken framför deras plusartiklar.

Dessutom gick det läsa på Aftonbladet vad som hänt, och det utan ett pluskonto.

Fler som tycker som jag?

Ursvikare-71

Svar direkt

Precis som du nämner i din insändare, så riktar sig vårt innehåll på i första hand till de läsare som betalar för vår journalistik.

Vi ser alltså ingen anledning att märka vilka artiklar som är öppna respektive låsta, eftersom våra betalande kunder har tillgång till allt.

Mitt förslag är därför att du tecknar Plus. För 99 kronor i månaden (cirka tre kronor om dagen) får du då tillgång till allt vårt redaktionella innehåll.

Marcus Melinder, Chefredaktör, Norran

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen