Jag vill köpa klippkortet mitt i stan

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Foto: Pär Lindström

Den 3 januari åkte jag till stan enbart för att fylla på mitt klippkort för bussen.

Där försvann två klipp helt i onödan för när jag kom fram möttes jag av en låst dörr.

Två timmars lunch var väl ändå att ta i.

Sedan borde det väl finnas ett centralare ställe att köpa klippkort på. På någon affär eller på Turistbyrån mitt i stan skulle vara perfekt.

Tänk om, gör rätt – och underlätta för oss som inte är bilburna och på våra äldre.

Tant Bea

Svar direkt

Skellefteå buss ansvarar på inte för öppettiderna på busstationen i Skellefteå. Busstationen bemannas av Länstrafikens personal.

Skellefteå buss säljer biljetter och vårt kontor har inte lunchstängt. Jag håller helt med om att det borde finnas flera externa försäljningsställen. Vi arbetar på att hitta sådana lösningar.

Mitt förslag till dig, om du inte vill köpa din biljett i webbshopen, är att köpa reskassa istället för rabattkort.

Reskassa kan köpas ombord på bussen. Med reskassa reser du alltid till samma pris per resa som den biljett du köper på busstationen idag – dvs 18 kr per resa, eller 14 kr per resa om du är pensionär eller ungdom (gäller inom Skellefteå tätort).

Reskassan är inte heller sträckbunden, du kan åka hur du vill och alltid till lägsta pris. Reskassan laddas med valfritt belopp (dock lägst 100 kr).

Hör av dig till oss på Skellefteå buss om du har ytterligare frågor eller funderingar.

Andreas Olofsson,Vd, Skellefteå Buss

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen