Är det klokt att bygga just nu?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Skellefteå kommun har de senaste åren investerat mycket mer än vad som har varit normalt och man kan fråga sig om det sker under en lämplig tidsperiod.

Tittar man på produktivitetsutvecklingen mellan år 2000 och 2014 har byggbranschen minskat sin produktivitet med tre procent och kostnaden för byggmaterial har ökat med 80 procent. Det innebär att det just nu är väldigt dyrt att bygga.

Om man bygger skolor, daghem, äldreboenden, vattenförsörjning, parker, broar, vägar, kulturhus och mängder av bostäder på toppen av högkonjunkturen, kommer Skellefteå att ha gjort väldigt dyra investeringar.

De flesta tycker nog att det är intressant när kommunen investerar, men kostnaden för dessa investeringar ska till slut betalas av Skellefteborna på ett eller annat sätt.

Den skyddade vargen

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen