Skärpning vägansvariga

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Vi är många yrkeschaufförer som undrar när vägen mellan Skellefteå och Burträsk, alltså väg 364, ska lagas till?

Då menar vi den allra sämsta sträckan på denna väg, nämligen biten mellan infarten till Långvikens grustag och söderut till 50-sträckan inne i Långvikens by.

Det rör sig om någon kilometer.

Den har biten varit mycket dålig i flera år – utan någon åtgärd. Det är stora decimeterdjupa fåror på höger sida, längst efter denna del av Burträskvägen, och fårorna ligger i hjulspåren där man håller däcken vid färd.

Det rycker och drar i personbilar och lastbilar när man passerar där och fordonen slits mot dikeskanten och mot mötande trafik.

Risken är stor att det kommer att inträffa någon allvarlig trafikolycka där när som helst.

Vi har nu väntat i flera år på att denna del ska åtgärdas, den är fortfarande den sämsta och trafikfarligaste biten på Burträskvägen.

Vägansvariga har asfalterat vissa sträckor efter Burträskvägen men aldrig åtgärdat denna livsfarliga sträcka.

Skärpning vägansvariga innan det händer någon allvarlig trafikolycka där.

Yrkeschaufför sedan mer än 30 år

Svar direkt

Vi vet att sträckan är i stort behov av åtgärder.

De åtgärder som planeras för sträckan är breddning samt förbättrad plan- och profilstandard. Vägen behöver även förstärkas och kompletteras med ny beläggning.

Åtgärderna samplaneras med beläggningsunderhållet viket innebär att underhållsåtgärderna för beläggning på sträckan skjutits framåt i tiden.

Urban Eriksson, Trafikverket

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen