Att hälsa eller att inte hälsa

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Tänk om man skulle råka titta upp då man är ute och går eller cyklar. Då finns ju risken att den man tittar på hälsar med ett ”god dag”, ”hej” eller kanske bara nickar. Då uppstår situationen att man måste besvara hälsningen på något sätt, oj så jobbigt! Nej, det är bättre att titta ner, åt sidan eller kanske gå över vägen till andra sidan, allt för att slippa hälsa. Det finns en risk till och det är att den som hälsar, kanske stannar till och ställer någon fråga, ja då måste man ju besvara den på något sätt.

Tänk om man istället, från och med nu, börjar hälsa på dem man möter. Tänk så trevligt det skulle bli och det är faktiskt inte farligt att utbyta något enkelt samtalsämne. Så det spelar ingen roll om det är på mindre orter detta händer, som Bureå, Norsjö, Malå och Byske, platser inom denna tidnings spridningsområde.

Lycka till önskar en som vill ha ett öppet och trevligt samhälle.

Observant

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen