Hur hade man tänkt att lyckas?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Ett initiativ har tagits för att få till en folkomröstning om bygget av kulturhuset. Sverigedemokraterna stöder initiativet men i övrigt så ska det inte finnas någon koppling är det sagt. Men hur har de tillsammans tänkt?

För att få till en folkomröstning så krävs först namnunderskrifter från minst 10 procent av de röstberättigade, cirka 6 000 namn. Detta kan nog initiativtagaren klara av med hjälp av SD. Men det räcker inte, det krävs också att minst två tredjedelar av kommunfullmäktige inte motsätter sig en folkomröstning.

Och den politiska majoriteten för ett bygge av kulturhuset är förkrossande. Hur har de tänkt få igenom sin folkomröstning?

Eller är det så att frågan kring kulturhuset har tagits som politisk gisslan? Om man redan från början vet att utsikterna att få igenom en folkomröstning i kommunfullmäktige är obefintliga, varför då samla namn?

Varför inte nöja sig med en hederlig protestlista utan dessa specifika krav? Frågorna hopar sig oavsett om man är för eller emot ett kulturhus.

Undrande

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen