Glöm inte att hästen är ett flyktdjur

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning. Notera att denna artikel är från 2016

Ryttare och hästägare på Skellefteå Ridklubb vädjar till er skoterförare att inte använda våra ridvägar.

Vi har några få ridvägar i anslutning till anläggningen. Tyvärr använder ni skoterförare också dessa trots att det finns massor av skoterleder i naturen.

Det har inträffat incidenter då ni dundrat fram men tack och lov har ännu ingen allvarlig olycka inträffat.

Vi tror inte heller att någon av er vill vara den som orsakar en svår ridolycka. För att undvika att någon sådan sker måste ni respektera oss och våra hästar. Hästen är ett flyktdjur och vi människor måste ta hänsyn till det!

Nationella Snöskoterrådets vision är ”Snöskotertrafiken bedrivs utan att människor, djur, miljö eller egendom skadas eller störs” vilket betyder visa hänsyn.

Det är inte tillåtet att köra snöskoter på allmän väg utom när du ska korsa vägen. Om terrängen är oframkomlig får du köra kortast möjliga sträcka i högst 20 km/timme. Inte hela Ridhusgatan i hög fart alltså.

På den enskilda vägen/skogsbilvägarna nära anläggningen kan vi inte förbjuda er att köra. Däremot vädjar vi till er att välja annan väg, vilket är lättare för en skoter än för en häst.

Anita AnderssonUrsviken

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen