Gärna en bro - men inte just här

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Södra Lasarettsvägen, vy ner mot vattenverket Abborrverket, där centrumbrons norra landfäste kommer att ligga. Foto: Pär Lindström Foto: Pär Lindström.

Som socialdemokrat skäms jag över kovändningen i frågan om centrumbron. Löftet var att respektera folkomröstningens resultat. Men det löftet gick inte att lita på.

Huvudorsaken till att jag och många andra tagit ställning mot placeringen av bron är:

* Över 300 lägenheter berörs, de som ligger i direkt närhet av norra broänden och anslutningsgatan, Södra Lasarettsvägen. Buller och avgaser ökar.

* Från älven upp till Storgatan är nivåskillnaden 14 meter och södra Lasarettsvägen korsar två gator, Strandgatan och Storgatan. Höjdskillnaden gör att bilarna snabbt måste öka fart med mera utsläpp som följd, eller tänker man sig trafik med enbart elbilar?

* Hur löser man problemen vid Nygatan? Där är det stopp och man måste antingen svänga höger eller vänster. Snacka om att dra in trafiken i centrum.

* Vid anslutningen på södra sidan älven finns inget fast berg att förankra i, vilket kommer att medföra oanade kostnadsökningar.

Min slutsats är, ja, gärna en bro, men nej, inte här.

En annan viktig fråga är om inte kommunens representanter varit allt för flata vid förhandlingarna med Trafikverket. För E 4 måste ut ur stan.

Och då finns plötsligt en bro – gratis till och med. Och då behöver man inte, som nu, fegt bryta givna löften.

Karl-Erik Johansson, Boliden

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen