Fel när djurs behov blivit viktigare än människors

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.
Foto: Stefan Gustavsson / Svd / TT.

Jag heter Fiat och föddes i går. Min mamma heter Jlo och är en snäll ko.

Jag kom till denna ladugård på ett naturligt sätt, kunde andas själv, ställde mig upp på mina fyra ben efter en kort stund och hittade spenarna på min mamma och kunde dia all den mjölk jag behövde.

Om min start i livet varit svårare hade jag fått hjälp att börja andas, och fått dricka varm mjölk från en flaska som min bondefamilj fixat.

Det är jag, bonden, Carina Forslund i Häbbersfors, som äger denna kalv. Om jag inte gav mina djur mat och vatten, grundläggande behov för överlevnad, skulle jag inte få ta hand om dem. Då skulle det bli stort pådrag med polis och veterinär etcetera.

Men när det gäller barn som måste få hjälp att andas eller matas med sond gäller andra regler.

För en tid sedan såg jag på tv om hur Försäkringskassan bara beviljar personlig assistans för så kallade grundläggande behov.

Hör och häpna; sondmatning och övervakning av de som har svårt att andas räknas inte som grundläggande behov.

Visst håller du med om att något är mycket snett i samhället när djurens grundläggande behov tycks värderas högre än barnens.

Carina Forslund, Häbbersfors

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen