Insändare: Fel att vi som står i Skebos kö får vänta längre

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Har ni i Skebos styrelse tänkt på konsekvenserna när ni avsätter nio procent av lägenheter till nyanlända med uppehållstillstånd när det inte finns lägenheter till oss som vill sälja hus och flytta till lägenhet.

Det är ett hån mot oss som har stått i kö och samlat poäng en längre tid.

Men det är klart Migrationsverket är en säker betalare för Migrationsverket betalar med våra skattepengar.

Skattebetalare i Skellefteå kommun

Svar direkt

Styrelsens beslut är väl genomtänkt. Skillnaden mellan ni som vill sälja era hus och flytta till lägenhet och de personer som omfattas av vårt beslut är väldigt stor.

Ni har någonstans att bo, det har inte de. De har heller inte haft möjlighet att ställa sig i någon kö då de inte vet vart i Sverige de kommer att placeras.

Det är 91 procent av de lägenheter som blir lediga som går till vår kö. Nio procent av lägenheterna som går till gruppen anvisade.

Räknat på 2016 års siffror betyder det att cirka 450 lägenheter går till de som samlat köpoäng och att cirka 45 lägenheter går till de anvisade.

Tänk också på att det finns fler aktörer än Skebo som tillhandahåller bostäder.

Det är inte Migrationsverket som betalar hyran för dessa människor, det gör de själva.

Harriet Classon, styrelseordförande, Skebo

* Se även den debattartikel som publicerades i torsdagens Norran undertecknad av bland annat Skebos ordförande och fem gruppledare i kommunfullmäktige.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen