Exakt hur många chefer har Skellefteå kommun?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Signaturen Trebner har faktiskt en, eller flera poänger med sin insändare den 4 maj. Jämförelsen med Luleå kommun kontra Skellefteå kommun är en bra början.

De två kommunalrådens svar, Burman och Marklund går faktiskt att ifrågasättas. De sammanfattar svaret till Trebner med att ”vi har flera anställda än Luleå kommun eftersom vi har större volymer i vår verksamhet”.

Luleå kommun har enligt insändaren 76 770 innevånare och 6 925 anställda. Den sista december i fjol hade Luleå 76 673 invånare och 6 870 anställda. En differens på och en ökning med 55 anställda.

Skellefteå kommun antalet enligt insändaren 72 266 invånare. Under oktober 2016 var vi 72 199 innevånare i Skellefteå kommun. Under samma tid hade kommunen 8 429 anställda.

Enligt insändaren är antalet anställda nu uppe i 8 925 anställda. En skillnad på 496 nyanställda. Här kan man fråga sig vad gör, att Skellefteå kommun har en sådan stor ökning av anställda i jämförelse med Luleå?

Befolkningsökningen är då i Luleå 97 invånare, i Skellefteå 67 invånare. Om mina siffror ifrågasätts så är det från Luleå och Skellefteå besvarade per mejl av respektive kommun och tjänsteman.

Nu var rubriken i insändaren ”För många chefer i soppan”. Då är det på sin plats att Burman och Marklund redovisar i siffror hur många chefer Skellefteå kommun har. Att redovisa antalet chefer med behörighetskod A, B, BA ,och C bör inte ta någon lång tid för kommunalråden.

Lennart Gustavsson, Tuvan

 

Svar direkt

Precis som du skriver så konstaterade vi i det tidigare insändarsvaret att vi har större volymer i våra verksamheter än Luleå kommun. Därför är antalet anställda fler i Skellefteå kommun. Men ökningen är inte alls så stor som du beskriver.

Antalet anställda i Skellefteå kommun var 8 420 i november 2016. I mars 2017 var siffran 8 464. Under den perioden förändrades alltså siffran med +44. Inte 496.

Kommunen hade 434 chefer den 31 december 2016. Av dessa ingår åtta i kategori A, 34 ingår i B, 29 i BA samt 363 i C.

Du, och alla andra som läser detta, får gärna ta en titt i Skellefteå kommuns personalbokslut. Där finns intressanta fakta om kommunens personal. Där förklaras även chefskoderna ovan.

Personalbokslutet är ett pdf-dokument som finns att hämta på www.skelleftea.se/personalbokslut.

 

Lorents Burman och Maria Marklund, kommunalråd, Skellefteå kommun

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen