Ett självvalt utanförskap

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Före jul fick jag ett mejl från en 94-årig vän som berättade om sina planer för helgen. Samtidigt ett mejl från en yngre dam (bara 83 år) som bifogade en bild av tomteklädda barnbarnsbarn, hennes ledsagare i den digitala världen.

Hörde häromdan i radion att många gamla på äldreboenden kräver internetanslutning. De vill hålla kontakt med släkt och vänner med e-post eller på Facebook.

Andra gamla har svårt med det nya, av tråkiga och naturliga skäl. Men nästan allt kan klaras utan dator, och det finns hjälp att få.

Ragnvald Nilsson i Bureå, Norran 21 december, är bortom all hjälp då han skriver ”Jag har och har haft stora möjligheter till utbildning men är så totalt ointresserad. Det tar mycket tid och det finns massor med saker som är mycket roligare.”

Det är okej. Men med den inställningen väljer man själv sitt utanförskap.

Åke Bäckman, Ursviken

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen