Enbart de aktiva borde styra Svenska kyrkan

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Nej, Leif H Gustafson (Norran, 7 september) jag är inte oförskämd som påstår att Socialdemokraterna som parti aldrig har haft något intresse för den andliga verksamheten i Svenska kyrkan. Det utesluter naturligtvis inte att det finns många varmt kristna socialdemokrater som är eller har varit aktiva i kyrkopolitiken. Min far och din far är goda exempel på detta.

Tyvärr kan jag konstatera att avogheten/fientligheten mot kristen tro under de senaste årtiondena har blivit mycket mer påtaglig hos främst S, V och MP. Inom borgerligheten sticker Liberalerna ut som ett alltmer tydligt kristendomsfientligt parti.

Socialdemokraterna har varit mest pådrivande i kyrkomötet när det gäller frågan om samkönade äktenskap, helt i strid med Bibeln och klassisk kristen tro. Man respekterar alltså inte att Svenska kyrkan är ett kristet trossamfund.

I den församling jag bor styr S med egen majoritet, men kyrkorådets ordförande deltar inte aktivt i gudstjänsterna och har tydligt deklarerat att han inte är troende och att han företräder kyrkans ickekristna medlemmar.

Den som inte fullt ut ställer upp på kyrkans tro, som den formuleras i trosbekännelsen, och aktivt deltar i gudstjänster och kyrkans övriga verksamhet borde inte få vara valbar överhuvudtaget till kyrkans styrande organ.

Roger Hammarsten, Ursviken

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen