Du och jag är en del av lösningen på problemet

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag har fruktansvärd klimatångest och mina tankar om barnens framtid är så svåra att jag näst intill inte står ut.

Utsläppen av växthusgaser ökar i världen och forskare är rädd att detta kan delvis bero på att skogarna, regnskogarna inte orkar binda den fjärdedel av de utsläpp vi gör av med via fossila bränslen längre som de brukar binda.

Om vi ska hålla oss under tvågradersspärren måste alla agera. Nu.

Alla kan göra något: sluta flyga, kör mindre bil, välj elbil- som förhoppningsvis snart blir billigare, ät mer vegetarisk mat, välj i första hand närproducerat och ekologiskt, välj politiker som kämpar för miljön och klimatet, bilda opinion vis social medier.

Sluta inte kämpa. Det är små uppoffringar om vi jämför med hur barnens framtid kommer att se ut, om vi fortsätter som nu.

Miljön är viktigaste frågan någonsin. Var en del av lösningen.

Hjälp mig i denna kamp. Ett fossilfritt Västerbotten, ett fossilfritt Sverige, en fossilfri värld. Allt börjar med dig.

Elin Lundkvist Burlin, Klutmark.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen