Dags för förändring

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Vi kan sluta diskutera om det ska vara en bro till Nordanå eller inte. En viktigare fråga är hur det är ställt med demokratin i Skellefteå. Socialdemokraterna säger före valet att de ska godta folkomröstningens resultat. Man blir vald på de premisserna och får regera. Därefter planerar man och genomför den av folkviljan avvisade brobyggnationen.

Det är lätt att förstå att vi kan ha olika åsikter om en bro, men vad vi tycker om Socialdemokraternas maktfullkomliga agerande borde vi vara eniga om. Nästa gång kan det drabba dig, som är för ett brobygge.

Blir det så här om man haft makten över 70 år? Blir man helt tondöv till vad folk tycker? Är man helt övertygad om att man alltid vet bättre än de människor man ska betjäna?

I en annan fråga visar man samma hänsynslöshet mot våra företag. Vi tillhör nu bottenligan i företagande i Sverige i huvudsak på grund av Socialdemokraternas agerande.

Varför låta ett företag göra tjänsten, då vi gör det bättre själva, tycks man mena och så har man egna finsnickare som kan bygga en fantastisk bokhylla, medan våra fina snickeriföretag på orten inte får chansen.

Man kommer inte upp till nästan 9 000 anställda om man bara håller sig till vård, skola, omsorg!

2018 blir det val igen och man får hoppas att en annan majoritet kommer till makten i Skellefteå.

Växlande majoriteter i fullmäktige skulle vara något nytt för oss, men något som är väl värt att prova.

Demokrat

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen