Börja med politikerna hemma först

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Jag försvarar inte Leif Östlings skatteplanering men jag tycker att regeringen och finansministern Magdalena Andersson först ska städa inom politiken.

För även här handlar det om hur våra skattepengar hanteras och det jag tänker på är när politiker berikar sig på vår bekostnad. Arbetslöshets regler ska gälla också dem.

Regeringen måste börja med att sätta stopp för de politiker som efter tolv år i riksdagen avgår eller inte blir återinvalda får behålla sitt arvode på cirka 65 000 kronor i månaden.

En del fd riksdagsledamöter startar ett aktiebolag där alla inkomster från olika uppdrag, som konsulttjänster, registreras.

Upplägget görs för att undgå avdrag från den garanterade månadsinkomsten som ledamöterna får behålla under två år efter att de lämnat riksdagen.

Man skulle kunna tro att det är politiker bara från vissa partier som gör såhär, men detta trixande förekommer i alla partier.

Om vi vanliga dödliga knegare förlorar vårt jobb, oavsett anledning, så får vi snällt ställa oss i kö på arbetsförmedlingen och leva några månader på nästintill existensminimum. För en del slutar det med social och ekonomiska katastrof.

Vanliga arbetslöshetsregler borde gälla även för före detta riksdagsledamöter

Magdalena Andersson, städa först upp reglerna för politikerna och ta sedan itu med skatteplanerarna.

Det är våra skattepengar det handlar om.

Lahcene Chellig, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen