Är det lilla KD styr hela Alliansen?

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Om vi hade gjort som Mikael Odenberg, försvarsminister i den senaste borgerliga regeringen, förespråkade hade det varit betydligt lättare att nu rusta upp vårt försvar.

Odenberg anser att det är ett enormt misstag att rikta misstroende mot försvarsminister Peter Hultqvist (S). Förvånansvärt många moderater tycker att med en svag partiledare kan det bli så här.

Även Bengt Westerberg, tidigare partiledare för Folkpartiet riktar samma kritik mot försöken att fälla Hultqvist. Och Westerberg brukar ha rätt.

Inom Centern är som alltid motståndet stort, men frågan är om inte det är lilla KD som styr Alliansen.

Enligt en opinionsundersökning tyckte 63 procent av folket att statsminister Stefan Löfven gjorde rätt när han lät två ministrar gå och behöll Peter Hultqvist. Jag tycker att Stefan Löfvens framträdande var starkt. Han har flera gånger visat att han är som bäst när han är pressad. Det är en bra egenskap för en statsminister.

GS

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen