Annie Lööf vill ta täten i Alliansen

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Efter moderatledaren Anna Kinberg Batras utspel om samarbete med Sverigedemokraterna har Alliansens framtid diskuterats.

Allt samarbete med SD i regeringsfrågor har Annie Lööf sagt bestämt nej till. Likaså allt samarbete med Stefan Löfven.

Annie Lööf vill att Alliansen ska hålla ihop för att kunna fälla regeringen, men inte med stöd av SD.

Ponera då att Kristdemokraterna åker ur riksdagen, och Centern inte accepterar stöd av SD, vilka möjligheter återstår då att fälla regeringen?

Jag tycker att Annie Lööf utstrålar något slags hat till statsministern, men om allt samarbete med Sverigedemokraterna utesluts kan att Annie Lööf kan tvingas börja samtala med Socialdemokraterna om regeringsbildning.

Tolkar jag Annie Lööf rätt, är hennes ambition att utmanövrera Anna Kinberg Batra för att kunna överta ledarskapet i Alliansen.

Blir det ingen gemensam Alliansbudget i höst, får väljarna vid valet 2018 avgöra vem som ska förhandla med vem, om vem som ska bilda regering.

Sture GrundbergMalå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen