Aningslöst av Arvidsjaurs kommun att alltid se på röda siffror

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

Det är mycket oroande att det tydligen finns en räknenisse i kommunförvaltningen i Arvidsjaur som verkar styra politikerna. Så fort hen vill få bort något så får politikerna sig serverat negativa miljonsiffror.

Politikerna verkar ta dessa siffror på allvar och avvecklar aningslöst hela den verksamhet som för stunden visar röda siffror. Man tittar inte ens framåt. Se bara på Ringelskolan som nu tvingas hyra enkla baracker till en hög månadskostnad.

Tänk på de siffror som serverades angående öppethållande av lilla liften på Vittjåkk under några veckors tid. Den som skrev svaret på en insändare å kommunens vägnar påstod att det skulle vara så orimligt dyrt – men alla vanliga människor genomskådade det hela. Man måste undra vem som serverar dessa siffror och i vilket syfte.

Tänk på skolan i Moskosel. Där fick någon för sig att man medvetet skulle riva ut så mycket som möjligt för att det skulle bli kostsamt att vid behov åter börja använda lokalerna som skola, till förläggning, försäljas etcetera. Ren kapitalförstöring.

Nu till utebassängen. Varför så bråttom? Det kommer att kosta att fylla igen den. Det kommer att kosta att ta bort fyllningen. Låt den bara vara! Det kommer en dag när ett nytt badhus måste byggas och givetvis ska utebassängen kopplas till det nya badhuset, eller är tanken att det ska bli så dyrt att det hela inte blir av.

Väljare, bekymrade över att allt kommunalt snart stängs

Svar direkt

Angående utomhusbassängen i Arvidsjaur och den artikel som publicerades den 26 juli så vill jag göra ett förtydligande.

Det mejl som gick till KS-ledamöterna var följande:

”Enligt KS beslut ska utebassängen tas ur bruk. I det sparförslag som Katarina Landstedt föreslog, ingick även rivning av bassängen något som inte framgår av KS beslut. Samhällsbyggnadsförvaltningen har för avsikt att riva bassängen i sommar. För att kunna göra det behövs klartecken från kommunstyrelsen att beslutet även innebär rivning”.

Mejlet handlade om ett förtydligande av ett tidigare fattat beslut.

Utomhusbassängen kommer att diskuteras på kommunstyrelsens arbetsutskott den 29 augusti.

När det gäller tjänstepersoner på Arvidsjaurs kommun så är de väl kvalificerade och har kompetens att ge politiker underlag att ta ställning till.

Lotta Åman (S), Kommunstyrelsens ordförande

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen