Alliansens instegsjobb är arbetarfientliga

Detta är en insändare. Det betyder att en läsare har skickat in texten för publicering. Innehållet är insändarskribentens egen uppfattning.

I den politiska debatten blandas ofta det viktiga med det lättviktiga.

En tung nyhet är förstås Alliansens förslag om de så kallade instegsjobben, som innebär att personer utanför arbetsmarknaden kan få ett jobb hos en arbetsgivare med lön på 70 procent av ingångslönen.

En knapp tredjedel av tiden ska gå till utbildning.

Men som Mikael Damberg (S) påpekade i debatten i tv den 15 augusti med Elisabeth Svantesson (M) så blir förslaget om lagstiftning om lönesättning något som går emot reglerna på svensk arbetsmarknad.

Instegsjobb kan som längst pågå i tre år, men frågan är om det är någon merit om du har varit inne i det här systemet som ju är oprövat.

Hur blir det med pensionspoängen? För personer 55 plus blir det hela en inkomstsänkning jämfört med Löfvéns extratjänster.

Facket kommer väl inte de här anställningarna att kunna förbättra, de som får jobben blir nog inte heller fackligt engagerade.

Glöm inte att Alliansen här kan söka samarbete med SD för att få igenom det här arbetarfientliga förslaget.

Olov Wikström, Skellefteå

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen