Vi liberaler arbetar för ett maktskifte i Skellefteå

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Leif R Jansson/TT

Replik. Ett maktskifte är viktigt för att öka människors frihet. För oss liberaler är välfärd frihet. Därför säger vi nej till skattesänkningar som kan äventyra skolor och äldreomsorg. För oss är också valfrihet frihet. Därför säger vi ja till fri företagsamhet inom hemtjänst, äldreomsorg och skola.

Replik på Mikael Bengtssons ledare ”På spaning efter den tid som kommer” publicerad i Norran och på norran.se onsdagen den 12 juli 2017.

I sin ledare ”På spaning efter den tid som kommer” (Norran 12/7 2017) ger sig Mikael Bengtsson ut på spaning efter Skellefteås politiska framtid. Texten är en trave önskningar och en gnutta farhågor väl blandade med stor näve ödestro.

Det mest politiska i texten rör Liberalerna. Mikael Bengtsson har i sin liberala lidelse bestämt sig för den underliga tanken att det bästa som ett liberalt parti kan göra för Skellefteå är att sikta på ett dundrande valnederlag och finna sig i att högerkrafter hos sverigedemokrater och moderater ska gå framåt med kraft.

Hans råd, nej, hans uppfordrande anmodan är att Liberalerna utan egentliga krav ska hänge sig åt ett partipolitiskt samarbete som enligt hans egen bedömning är dömt till fortsatt minoritet. Sådan uppgivenhet duger självklart inte.

Jag och Liberalerna är fast beslutna att arbeta för ett maktskifte i Skellefteå.

Ett maktskifte är viktigt för att öka människors frihet. För oss liberaler är välfärd frihet. Därför säger vi nej till skattesänkningar som kan äventyra skolor och äldreomsorg. För oss är också valfrihet frihet. Därför säger vi ja till fri företagsamhet inom hemtjänst, äldreomsorg och skola.

Den kanske viktigaste liberala byggstenen demokrati är en förutsättning för människors frihet. Därför försvarar vi liberaler ständigt varje människas rätt att uttrycka sina åsikter, från Skellefteå till Kina. Detta försvar gäller självklart även Norrans ledarskribent – även om han verkar önska något som han inte vill ha.

Andreas Westerberg
gruppledare för Liberalerna i Skellefteå

Svar direkt: Liberalernas gruppledare Andreas Westerberg står för en i mina ögon väldigt konstig tolkning av min text. Men det är hans tolkning och det är som han själv säger; vi liberaler försvarar ständigt varje människas rätt att uttrycka sina åsikter. Detta försvar gäller även Liberalernas gruppledare.

Precis som Westerberg hoppas jag att det går bra för Liberalerna i valet 2018, att partiet ökar några procentenheter i stället för minskar några. Däremot är vi inte överens om vilken som är den bästa vägen att nå det målet och hur man bäst arbetar för ett maktskifte i Skellefteå.

Mikael Bengtsson
politisk redaktör på Norran

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen