Vänsterpartiets miljarder gör skillnad

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Erland Segerstedt/Västerbottens läns landsting

Debatt. En bra och jämlik vård bidrar till ett samhälle där alla får chans att må bra och bli bemötta utifrån sina behov, inte bara de som har rätt kontakter och hög inkomst. Vänsterpartiets vårdmiljarder lägger en god grund för att vården ska finnas där när du behöver den.

Västerbottens läns landsting får nu 78 miljoner kronor av de vårdmiljarder som Vänsterpartiet drivit igenom i budgetförhandlingarna med regeringen.

Vi vet att personalen inom vård- och omsorgsyrkena sliter hårt och att framförallt kvinnor blir sjuka av sin arbetsmiljö. Den trenden måste vi bryta – och det brådskar.

Tre av de 4,7 miljarderna som Vänsterpartiet fick igenom i budgeten har nu fördelats. Hur mycket varje område får styrs av antalet invånare och landstingens behov.

Satsningen gör att landstingen kan förbättra personalsituationen, se över arbetsvillkor, erbjuda kompetensutveckling, öka bemanningen och utveckla arbetssätt för att vårdpersonal ska vilja och orka arbeta kvar inom hälso- och sjukvården.

I vårdsatsningen ingår utöver dessa tre miljarder satsningar på förlossningsvård, psykisk hälsa och psykiatri, socialtjänstens arbete med barn och unga, tandvårdsbidrag, barnhälsovård och gratis gynekologisk cellprovtagning.

En bra och jämlik vård bidrar till ett samhälle där alla får chans att må bra och bli bemötta utifrån sina behov, inte bara de som har rätt kontakter och hög inkomst.

Vänsterpartiets vårdmiljarder lägger en god grund för att vården ska finnas där när du behöver den, och för en jämlik tillgång till vård över hela landet.

LiseLotte Olsson (V)
landstingsråd ansvar för jämställdhet, Västerbottens läns landsting

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen