Trist att de inte läste antologin

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Replik. Det är inte vår uppgift att recensera de handelsanställdas upplevelser. Vår uppgift är att tillsammans med bland annat Svensk handel komma tillrätta med missförhållandena och se till att vi får arbetsvillkor som gör att de anställda trivs, kan göra att bra jobb och kompetensutvecklas.

Replik på Karin Johanssons (vd Svensk handel) och Tomas Undins (förhandlingschef Svensk handel) replik ”Handeln är en jobbskapare med goda villkor” publicerad på norran.se onsdagen den 27 september 2017.

Om Karin Johansson och Tomas Undin hade tagit sig tid att läsa antologin Lösa förbindelser, som utgjorde underlaget för vår debattartikel ”Sverige har blivit ett kluvet land” (Norran 22/9 2017), hade de till exempel kunnat ta del av berättelsen om Antonio, som under sin tid som bemanningsanställd blev tvungen att äta stark smärtstillande medicin för att kunna ta sig till jobbet.

Eller läsa om butiken där Annette arbetar, som sänkte arbetstiden för alla som jobbade heltid till 25 timmar i veckan.

Exemplen är många och nedslående.

Det är inte vår uppgift att recensera de handelsanställdas upplevelser av sin arbetssituation. Vår uppgift är att tillsammans med bland annat Svensk handel komma tillrätta med missförhållandena och se till att vi får arbetsvillkor som gör att de anställda trivs, kan göra att bra jobb och kompetensutvecklas.

Det kommer att gynna branschen och stärka den inför framtida utmaningar.

Mikael Sjöberg
försteombudsman Handelsanställdas förbund avdelning 29 i Umeå

Susanna Gideonsson
ordförande Handelsanställdas förbund

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen