SD är inget annat än ett löntagarfientligt högerparti

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Bertil Ericson/TT

Replik. Det är tydligt att Sverigedemokraterna inte bara är ett främlingsfientligt parti, utan också ett löntagarfientligt högerparti som prioriterar skattesänkningar för de rika i stället för en bättre välfärd.

Replik på Oscar Sjöstedts (SD), riksdagsledamot för Södermanlands län och ekonomipolitisk talesperson, och Petter Nilssons (SD), ordförande för Sverigedemokraterna i Västerbotten, replik ”SD satsar visst på välfärden” publicerad på norran.se söndagen den 2 juli 2017.

Nej, vi behöver inte ”få det att framstå” som att Sverigedemokraterna vill spara på välfärden. Vi har noggrant granskat er budget och där står det, svart på vitt: de bidrag som staten ger till kommunerna för skola, vård och omsorg skärs ner med 34 miljarder kronor.

Samtidigt föreslår ni att de som tjänar 100 000 i månaden ska få 46 000 kronor i sänkt skatt per år.

Det stämmer att flyktingmottagandet kortsiktigt kostar mycket pengar. De långsiktiga intäkterna genom utlandsfödda som arbetar och betalar skatt väljer dock Sverigedemokraterna att räkna bort.

Men oavsett hur man vänder och vrider på det går Sverigedemokraternas budget inte ihop.

Det är tydligt att Sverigedemokraterna inte bara är ett främlingsfientligt parti, utan också ett löntagarfientligt högerparti som prioriterar skattesänkningar för de rika i stället för en bättre välfärd.

Karl-Petter Thorwaldsson
ordförande LO

Krister Johansson
ordförande LO-distriktet i Norra Sverige

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen