Löfvens straffskatter på svenska jobb måste stoppas

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt. Moderaterna vill att Alliansen så snart som möjligt lägger en gemensam budget. Då kan reformer för fler jobb, mer kunskap i skolan och satsningar på fler poliser komma på plats. Samtidigt kan vi stoppa regeringens straffskatter på de svenska jobben.

Svensk ekonomi är stark, men samtidigt sårbar inför sämre tider.

Det svenska jobbskapandet pressas av teknikförändringar och hårdare konkurrens från andra länder. Sverige riskerar att tappa mark internationellt och de möjligheter som globalisering, internationell handel och teknikutveckling ger kommer inte alla till del.

På alltför många platser brister framtidstron.

Klyftan mellan den som har ett jobb och den som inte har det växer. Närmare en miljon människor lever av bidrag i stället för av arbete.

Varje krona som går till bidrag, till de som inte arbetar, är en krona som i stället kunde ha gått till skolan, sjukvården, äldreomsorgen och polisen.

Vi ska ha sammanhållning, trygghet och jobb – i hela Sverige. Det är därför upprörande att regeringen för en politik som är skadlig för svenskt jobbskapande.

Moderaterna vill att Alliansen så snart som möjligt lägger en gemensam budget. Då kan reformer för fler jobb, mer kunskap i skolan och satsningar på fler poliser komma på plats.

Regeringen vill höja skatten på jobb och på de som jobbar med 60 miljarder kronor. För varje krona som satsas på företagande tas tio från jobbskapande.

Moderaterna vill att Alliansen så snart som möjligt lägger en gemensam budget. Då kan reformer för fler jobb, mer kunskap i skolan och satsningar på fler poliser komma på plats. Samtidigt kan vi stoppa regeringens straffskatter på de svenska jobben.

Fyra av fem jobb i Sverige skapas genom små och medelstora företag. Regeringen vill straffa dessa jobbskapare genom riktade skattehöjningar – bland annat förändrade 3:12-regler – på fem miljarder kronor. Men Sverige behöver inte höja skatten på jobbskapande – utan sänka den.

Över en miljon löntagare får högre skatt med regeringens politik. Varför ska exempelvis fler sjuksköterskor och poliser vilja anstränga sig mer när arbete lönar sig sämre? Arbete och ansträngningar ska alltid löna sig.

Regeringen höjer skatten på bensin. Trots flera turer är de också tydliga med att de vill införa både lastbils- och flygskatt. Det straffar ut de svenska jobben och gör transporter dyrare i ett land med långa avstånd. Höjd skatt på transporter behöver stoppas.

Sverige behöver en politik som ger fler möjlighet till jobb och egen försörjning och som skapar såväl trygghet som framtidstro för alla i Sverige.

Därför behöver Sverige en moderatledd alliansregering.

Edward Riedl (M)
riksdagsledamot för Västerbottens län

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen