Arbete och välfärd hänger ihop

Detta är ett debattinlägg. Det betyder att innehållet är skribentens/skribenternas egen uppfattning.
Foto: Hasse Holmberg/TT

Debatt. När fler jobbar får vi resurser till fler ambulanser, mer personal och nya läkemedel. Det är med fler arbetade timmar som vi skapar vårt välstånd och en bättre sjukvård.

Sjukvården står inför stora utmaningar med personalförsörjning, skenande kostnader och en förändrad demografi med en allt äldre befolkning.

Jobben är den allra viktigaste frågan för att kunna möta dessa utmaningar för den gemensamt skattefinansierade sjukvården.

När fler jobbar får vi resurser till fler ambulanser, mer personal och nya läkemedel. Det är med fler arbetade timmar som vi skapar vårt välstånd och en bättre sjukvård. En bra sjukvård och en god omsorg utgör grunden i ett väl fungerande välfärdssamhälle.

Men vägen framåt går inte via höjda skatter. En offensiv satsning på sjukvården för att möta framtidens utmaningar förutsätter fler människor i arbete och lägre trösklar in på arbetsmarknaden – och då måste det löna sig att arbeta.

Nicklas Sandström (M)
oppositionslandstingsråd i Västerbottens läns landsting

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Åsikter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen