Volvo köpte ny produkt från Skellefteföretag

Succéstart. ICD:s nya produkt (bilden) gick till Volvo så snart första serien var klar.

Skellefteföretaget ICD har utvecklat en ny produkt. När den var klar för serieproduktion köpte Volvo hela serien. ”Vi kunde inte få en bättre start för denna produkt.”, säger vd Tommy Sjöstedt.

Många förknippar nog ICD med dess två butiker i ­Skellefteå, men merparten av de ­anställda arbetar från Älvsbacka som teknik- leverantörer till andra.

Nu har ICD tagit fram en ny produkt inom området fordonselektronik. Produkten är en UPS-enhet (Uninterruptible Power Supply) för fordon.

Den fungerar som ett intelligent reservbatteri vilket ger avbrottsfri kraftförsörjning till elektronik som man vill använda i fordonet.

Volvo Cars fick i förra veckan stor uppmärksamhet då företaget berättade att alla Volvos personbilar som lanseras från och med 2019 kommer att vara utrustade med en elmotor, både hybrider och rena elbilar.

Det kommer inte att finnas bilar enbart för bensin eller diesel. Volvo köpte första serien av den produkt ICD tagit fram så snart den var redo för serieproduktion.

Volvos tanke är att använda produkten för sin kommande satsning på elbilar och förarlösa bilar.

– Att utveckla en ny produkt kostar mycket pengar och resurser för ett litet företag. Att då få en kund som Volvo som köper en så stor andel och visar att dom tror på oss och produkten är fantastiskt. Vi kunde inte få en bättre start för denna produkt. Detta går i linje med vår strategi att vara en teknikpartner som med korta tidscykler både kan utveckla, producera och leverera skräddarsydd anpassad utrustning, säger ICD:s vd Tommy Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.