Vattentornet på Kallholmen till salu – mäklaren nerringd: ”Brinner i telefonen”

Foto: Fotograf Ola Westerberg
Foto: Fotograf Ola Westerberg
Foto: Fotograf Ola Westerberg

Vattentornet på Kallholmen lades ut till försäljning på Hemnet på onsdagsförmiddagen. Sedan dess har mäklaren Fredrik Wikström blivit nerringd: ”Det brinner i telefonen”, säger han.

Norran har tidigare skrivit om kommunens beslut att sälja vattentornet på Kallholmen.

Detta eftersom tornet är taget ur drift sedan lång tid tillbaka och inte längre fyller någon uppgift i den allmänna va-anläggningen.

Sent på onsdagsförmiddagen lades det ut på Hemnet och blev direkt vad Fredrik Wikström kallar ett klickmonster.

– Annonsen har haft 4 300 visningar på fyra timmar, berättar han.

”Fulladdat batteri”

Telefonen har också ringt i ett under eftermiddagen.

– Det har varit allt från nyfikna grannar till skarpa intressenter. Jag hade ett fulladdat batteri före lunch, vid 16-tiden hade jag åtta procent ström kvar i telefonen.

Inte om högsta bud

Fredrik Wikström berättar att det inte kommer att röra sig om en vanlig budgivning när det gäller försäljningen av vattentornet.

– Det handlar inte om högsta bud. Läser man hela materialet som jag lagt upp i annonsen så står det att tornet kommer att säljas enligt anbudsförfarande, säger han och fortsätter:

– Idag är det en stor betongcistern och kommunen vill att det ska bli något mer än så. Andemeningen är att det här ska bli något som berikar området, man vill att det ska bli ett landmärke. Det kan röra sig om en bostad, flerfamiljsbostad eller att ett eller flera företag huserar där. Den som köper vattentornet ska ha förmågan att fullfölja sitt projekt. Inga galenskaper, en normal verksamhet som ändå blir ett intressant projekt.

Inga visningar

Det kommer inte heller att bli några allmänna visningar i och kring vattentornet.

– Man ska ha ett konkret förslag och en dialog med mig om vad som ska bli där. Vattentornet kommer att visas i takt med att man lägger sitt anbud eller visar att man kommit någonstans i sitt tänk, säger Fredrik Wikström.

Finns det något utgångspris att ta hänsyn till?

– Nej, att sätta ett pris på det här är upp till den som lägger anbud. Om man lägger ett anbud för att för egen del bygga bostad så kanske man får ett pris. Om man ska bygga hyreshus får man kanske betala ett annat pris. Men hur kommunen gör sitt urval från de anbud som kommer in, det får de berätta.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.