Valutecs största order någonsin i Finland

Robert Larsson Foto: Lars Westerlund

Skellefteföretaget Valutec har gjort sin största affär någonsin på den finska sågverksmarknaden. De kommer att leverera sex kanaltorkar till Keitele Groups sågverk i Alajärvi. Den ökade torkkapaciteten är en del i Keiteles investeringsprogram på cirka 300 miljoner kronor.

Genom investeringarna ökar Keitele Groups totala produktionskapacitet till en miljon kubikmeter per år.

– Vi ser fram emot att hjälpa Keitele Timber ta nästa steg i sin utveckling, kommenterar Robert Larsson, vd på Valutec i ett pressmeddelande.

Han konstaterar att i en affär av den här storleksordningen handlar det förutom kvalitet och kapacitet också om leveranssäkerhet.

– Där har vi ett starkt erbjudande och lång erfarenhet, både av leveranser i Finland och på andra håll i Europa och Asien, säger Robert Larsson

Den totala årskapaciteten hos virkestorkarna som levereras till Keitele Timber uppgår till 300 000 kubikmeter vilket motsvarar närmare 19 000 fotbollsplaner med brädor som lagts sida vid sida.

Kapacitetsmässigt är affären jämförbar med fjolårets leverans till sibiriska Sågverk 25, som omfattande fem kanaltorkar och tolv kammartorkar.

Montage av anläggningarna inleds tidigt nästa år och driftstart är beräknat till hösten 2018.

Keitele Group är ett familjeägt företag som äger tre sågverk och sysselsätter cirka 450 personer. De största marknaderna för företagets produkter finns i Europa, Asien och i Nordafrika.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.