Valutec säljer torkar till anrikt företag i Värmland

Skellefteföretaget Valutec har fått en order från det värmländska sågverket Hilmer Andersson på två kammartorkar.

För tre år sedan köpte detta familjeföretag två virkestorkar från Valutec och den ökade efterfrågan på trävaror gör nu att de ökar torkkapaciteten med 30 000 kubikmeter årligen.

– Vi valde Valutec för att förra bygget var en nyckelfärdig leverans som inte belastade vår egen organisation under byggtiden och som blev färdig före utlovad tid. Dessutom är vi förstås nöjda med torkresultaten och att Valutecs personal alltid finns tillgänglig för att bolla idéer, säger Nils Andersson, produktionschef Hilmer Andersson i ett pressmeddelande.

Hilmer Andersson, som finns i Lässerud i västra Värmland, är ett familjeägt sågverk i den fjärde generationen.

– Det är ett sågverk med en lång historia och det känns otroligt kul att vi får fortsatt förtroende att leverera till dem, säger Jon Lindberg, försäljningschef Valutec.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.