Ursviken får prestigeorder från Rolls-Royce

Engelska Rolls-Royce är en viktig kund för Ursviken Technology. Nu har de i hård konkurrens fått en order på sin femte kantpress till dem. De ska användas vid tillverkningen av flygmotorer.

– En avgörande faktor varför Ursviken fick denna order är att vi har utvecklat mycket speciell teknik som passar kundens unika behov, säger Mikael Linderot, säljansvarig på Ursviken Technology för marknaden i Storbritannien.

Ursviken har tidigare levererat kantpressar till den del av Rolls-Royce som tillverkar marina produkter och till ett av deras jointventure företag som arbetar med teknikutveckling inom avancerad plåtbearbetning i mycket speciella material.

Ordern till flygmotortillverkningen handlar om en OptiFlex kantpress. Rolls Royce efterfrågade en kantpress med högsta möjliga flexibilitet och med mycket avancerad CNC-programmering.

–  Det styrsystem som vi erbjuder klarar många olika bockmetoder och direkt NC programmering vilket är ett krav då man använder mycket specialverktyg.

Vidare krävdes off line programmering med full 3D simulering som kan ta hänsyn till material med extrem återfjädring och snabba omställningsmöjligheter.

– Kvalitet med bibehållen noggrannhet över lång tid är ett annat självklart krav från en kund som Rolls-Royce, konstaterar Mikael Linderot.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.