Uppåt för nyföretagandet i Norrbotten men svaga siffror för Västerbotten

I december ökade Norrbotten näst mest i landet när det gäller registreringen av nya företag. Där var ökningen 7,8 procent jämfört med samma månad 2016. I Västerbotten minskade nyföretagandet näst mest i landet under december med 8,2 procent, visar statistik från Bolagsverket som Visma sammanställt. 

Under december månad startades 6 004 nya företag i Sverige, en tillbakagång med 2,9 procent jämfört med motsvarande månad 2016. Det innebär att nyföretagandet minskade under helåret 2017 med 1 procent, den första minskningen sedan 2013.

Aktiebolag är fortfarande den företagsform som flest väljer när de startar företag. Men under 2017 har de senaste årens stadiga ökning av nya aktiebolag stannat av, och minskar i stället med 2,4 procent. Samtidigt ökade antalet nyregistrerade enskilda näringsidkare med 4,7 procent.

 

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.