Umeföretaget förkortade arbetsveckan: ”Ett av våra bästa beslut”

Ett år har gått sedan Umeföretaget Jo Kommunikation beslutade att korta arbetsveckan med två timmar. Nu ser vd:n resultat. ”I dag får vi mer gjort och är mer kreativa”, säger Edel Puntonet till Affärsliv24.

Sjukskrivningarna har minskat sen kommunikationsbyrån Jo Kommunikation införde sex timmars arbetsdag på fredagar.

– Kortare arbetsvecka är ett av våra bästa beslut. Vi är friskare idag och mer kreativa, säger Edel Puntonet, vd för Jo Kommunikation till Affärsliv24.

Beslutet att införa kortare arbetsvecka följer Jo Kommunikations vision om att bli en av Umeås bästa och långsiktigt hållbara arbetsplatser. Nu har det gått ett år sedan medarbetarna fick en kortare arbetsvecka. Resultatet är slående.

Sjukskrivningarna har minskat med 50 procent, medarbetarna känner sig mindre stressade och företaget har fler projekt än någonsin.

– Vi märkte att vi faktiskt får mer gjort varje vecka sen vi minskade arbetsdagen. Medarbetarna trivs bättre, mår bättre och är mer kreativa efter en lite längre helg, säger Edel Puntonet.

Mattias Åkerlund/Affärsliv24

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.