Tydlig trend på bostadsmarknaden i Skellefteå

Betydligt fler villor än vanligt har sålts i Västerbotten. I Skellefteå märks trenden av tydligt: ”Det har varit så mycket nyproduktion på lägenheter.”

Mellan april och juni 2017 såldes fler villor i Västerbotten än någon annan tremånadsperiod på fem år, enligt en sammanställning av nyhetsbyrån Siren.

Totalt såldes 398 stycken och trenden märks av i Skellefteå.

– Det har kanske att göra med att det har varit så mycket nyproduktion på lägenheter. När nya bestämmer att de ska flytta in så säljs det lite extra mycket villor i samband med det, säger fastighetsmäklaren Mikael Berggren vid Svensk Fastighetsförmedling.

Ser ni ett tydligt samband till nybyggnationerna i staden?

– Ja, det är bidragande, säger Mikael Berggren.

De märker även av en skillnad i priserna på bostadsmarknaden.

– Kanske är man lite mer benägen att betala mer som spekulant. Det känns som att det har gått upp ganska mycket på sina håll.

Sedan 2012 har snittet för sålda villor sett över tre månader varit 226 stycken i Västerbotten. Det genomsnittliga huspriset har varit 2 290 000 kronor.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

I Skellefteå är det en spännande tid för fastighetsmäklarna.

– Det känns bra och roligt på alla håll och kanter. Vi har mycket att göra, berättar Mikael Berggren.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.