Tusentals fler biljetter sålda på Inlandsbanan

Den 12 juni startade sommartrafiken längs Inlandsbanan. 2 500 fler biljetter är sålda nu jämfört med säsongsstarten i fjol. Beläggningsgraden för avgångarna Östersund-Gällivare är hittills 50 procent.

– Vi vet att människor de senaste åren bokar resor allt senare. Med tanke på det och det positiva bokningsläget hittills har vi en bra säsong framför oss, säger Eva Palmgren, tf chef Destination Inlandsbanan AB i ett pressmeddelande.

En skillnad från förra sommaren är att det är fler grupper inbokade. Ökningen utgörs av bussresebolag som erbjuder en del av resan med Inlandsbanans tåg.
– Vi har 1 000 fler sådana bokningar än fjol.

Inför säsongen har man satsat hårt på att marknadsföra möjligheten att tågluffa längs Inlandsbanan.
– Redan nu har vi sålt 200 fler Inlandsbanekort än motsvarande period i fjol, berättar Eva Palmgren.

Bokningarna av paketresan ”Upptäck Inlandsbanan” har ökat med 50 procent jämfört med i somras.

– Det är en genuin resa där du upplever hela Inlandsbanans sträckning och det som finns längs banan, allt från kultur till natur med bland annat Zorns målningar i Dalarna till världsarvet Laponias orörda natur i norr, avslutar Eva Palmgren.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.