Svansele Vildmarkscenter är till salu

Thorbjörn Holmlund säljer Svansele Vildmarkscenter. ”Jag har haft 23 fantastiska år, nu hoppas jag att det kommer någon som vill ha 23 fantastiska år till”, säger han.

Svansele Vildmarkscenter är till salu. Orsaken är dels att grundaren, ägaren och eldsjälen Thorbjörn Holmlund uppnått pensionsåldern.

– När jag har gått förbi spegeln har jag också sett att det är dags, säger han och skrattar.

Thorbjörn berättar att han inte har något emot att jobba några år till, men att det är dags att hitta någon annan som är beredd att driva verksamheten framåt.

– Förhoppningsvis finns det någon annan som vill axla ansvaret och som kan göra det än bättre.

Vad känns viktigast med en ny ägare?

– Om jag får önska skulle det vara en eller två familjer som brinner för natur, jakt och framförallt sätter människan i centrum.

Thorbjörn beskriver sina 23 år med Svansele Vildmarkscenter som fantastiskt roliga. Enda undantaget är år 2008–2009 när kraschen i USA dräpte Stoor´n och så när höll på att ta död på vildmarkscentret.

Förhoppningsvis finns det någon annan som vill axla ansvaret och som kan göra det än bättre.

Han säger att de som tar över kommer att få råd och stöd av Thorbjörn om de så önskar. Annars slipper de.

Thorbjörn berättar vidare att han mentalt varit beredd på att sälja i tre och ett halvt år.

– Förhoppningsvis ska det vara klart till nästa sommar. Om inte så fortsätter jag väl.

Svansele Vildmarkscenter erbjuder aktiviteter som skotersafari, älgsafari och bastubad i elduppvärmda badtunnor. Hjärtat i anläggningen är en stor vildmarksutställning med över 600 uppstoppade djur monterade på ett naturtroget sätt.

Det här innebär att två av de absolut största besöksmålen i Norsjö kommun nu är till salu. Sedan tidigare har även Världens längsta linbana mellan Mensträsk och Örträsk bjudits ut till försäljning.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.