Teknikkonsult satsar på Skelleftekontor

Fredrik Hedlund, Peter Lundberg och Lars Kinell. Foto: Lars Andersson.

Teknikkonsultbolaget Pöyry har öppnat sitt femte kontor i övre Norrland i Skellefteå.

Kontoret öppnades vid årsskiftet 2015/2016 och har nu tre personer som jobbar där.

– Jag och Fredrik Hedlund blev kontaktade och tillfrågade om vi ville vara med och starta upp i Skellefteå. Vi jobbade på två olika företag, men var då i ett projekt vi var verksamma i bägge två, berättar Peter Lundberg.

Den tredje på kontoret är Stefan Lundström.

Kapacitet i Skellefteå

– En etablering i Skellefteå har funnits i Pöyrys tankar en tid. En Pitekollega sådde fröet. Han visste att det fanns kapacitet i Skellefteå vi behövde få in, berättar sektionschefen Lars Kinell, Luleå.

Pöyry hade i många år haft funderingar på hur företaget skulle närma sig kunderna i Skellefteå.

– Vi har i många år sett att det är viktigt att vara lokalt etablerad. Det är något som våra beställare värdesätter högt och i en del fall till och med är en förutsättning. Vi vill finnas tillgängliga för kunderna runt Skellefteå, framförallt Boliden. De diskussionerna har funnits under i vart fall tio år och med Fredrik, Peter och Stefan har vi något mycket bra att bygga på, fortsätter Kinell.

Får ta lite tid

Pöyry jobbar löpande med tillväxt och försöker vara lyhörda och identifiera kundbehov.

– Vi vill göra smarta rekryteringar men det är där vi kommer in på den svåra delen. Det är mycket som ska stämma i den perfekta rekryteringen. Sedan måste man försöka ha koll på hur stort utbud av konsulttjänster den lokala marknaden kan föda. Det får hellre ta lite tid och bli bra än att vi hastar iväg. Det är den kompetens och kvalitet vi levererar som vi lever på. Jag är förhoppningsfull, berättar avdelningschefen Sture Lomakka, Luleå.

Gruvbolagen är viktiga kunder för Pöyry. Boliden och LKAB står naturligtvis för en stor del för oss och här i Skellefteå är Bolidens enheter enormt viktiga. Pöyry har jobbat i Västerbotten tidigare, men då via kontoren i Norrbotten.
– Kunderna köper personen. Då är det naturligt att vi måste finnas här, säger Lars Kinell.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.