Stort intresse för mässa i Skellefteå där livsmedelsproducenter och ICA-handlare möts

Foto: Bjön Larsson Rosvall/TT

På tisdag den 21 februari träffas 33 utställare av lokalproducerat livsmedel och ett 50-tal medarbetare från 24 ICA-butiker på Brygg Club & Café i Skellefteå på mässan ”Lokala Affärer”. Bakom satsningen står LRF i samarbete med ICA.

– Intresset för mässan som nu för första gången genomförs i norra Sverige överträffade våra förväntningar. Den ligger helt rätt i tiden när intresset för lokalproducerat är så stort, säger Håkan Stenmark, företagsutvecklare hos LRF i Norrbotten.

Trycket blev så stort att arrangörerna tvingats säga nej till flera livsmedelsproducenter eftersom lokalen inte rymmer alla. De flesta av ICA-handlarna som deltar kommer från Västerbotten men det finns också några från Norrbotten.

– Men när det gäller livsmedelsproducenterna är det nästan fifty-fifty mellan Norr- och Västerbotten, berättar Håkan.

Förutom utställningarna genomförs även en marknadspanel där livsmedelsproducenterna under 15 minuter har möjlighet att presentera sina produkter för panelen.

– Vi har en mycket kompetent panel med ICA-s färskvaruchef, en kock, LRF:s livsmedelsstrateg, en lokal ICA-handlare och tidningen Buffés chefredaktör. Alla livsmedelsproducenter kommer att få feedback på sina produkter och det gäller då inte bara smaken utan också designen på den, avslutar Håkan Stenmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mer från Affärsliv

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen

Hej!

Tyckte du den här artikeln var intressant?
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så har du alltid full koll på vad som händer i Västerbottens näringsliv.